Joswood 17008

De fraaie lasercut karton bouwdozen van Joswood had ik op diverse fora zien langskomen. De bouwdozen hebben heel veel details en zien er stevig uit. Mijn eerste bouwdoos, en tevens eerste bouwpakket van lasercut karton is het gebouw Stahlwille (Artikelnummer 17008).


Zo ziet de bouwdoos er uit. Eens stevige doos met als inhoud stapeltjes karton, twee grote vellen doorzichtig folie voor de ramen en wat later blijkt een redelijk onduidelijke handleiding.


Voor de bouw van dit bouwpakket gebruik ik Faller Laser-cut lijm.


De onderdelen van dit gebouw uitgesneden en gelaserd in architectenkarton. Na het controleren van de onderdelen kon er gestart worden met de bouw.


We starten met de binnenkant van het gebouw. Elke kamer wordt keurig afgesloten met wanden en worden daardoor afzonderlijke kamers. Het is dus mogelijk om elke kamer afzonderlijk te verlichten.


De eerste etage zit er op. Tot op heden is de handleiding nog duidelijk, hierna wordt het wat lastiger. Af en toe moet je flink nadenken en passen en meten hoe iets te plaatsen, maar dat maakt het aan de ene kant ook wel leuk.


Het skelet van het gebouw is gereed. Volgens de handleiding kunnen we nu starten met de buitenkant en dat gaan we dan ook doen!


Het lijkt simpel en een snel klusje om alle ramen achter de muren te plakken. Toch ben je daar toch een tijdje zoet mee!


Dit is een gebouw die echt super is qua detail, moet je dit zien. Gewoon drie lagen karton voor zo’n klein stukje!


En ook op de laatste gevel komen de kozijnen.


Hier wordt de voorkant tegen het geraamte geplakt.

 
En ook de achterkant zit er tegenaan.
 

Hier zit al een tweede laag gevelbekleding op. Er ontstaat al een hoop diepte en detail!
 
 
 
Volgens de handleiding mag nu het bijgebouwtje gebouwd worden. En dat ga ik dan ook doen. Als eerste de eerste steenlaag met kozijnen.
 

En de tweede laag gevelbekleding zit hier op. Ook zit de trap er in en dat geeft een leuk doorkijkje! 
 
 
 
 

 
 

1 opmerking:

  1. Bij het eerste plaatje op facebook dacht ik: Ha, de Amsterdamse Stadsdrukkerij. (Maar dat ik ga ik bij teveel dingen denken.) Later lijkt het meer op het ontwerp voor die drukkerij dat nooit gebouwd is. Laat ik nog wel eens zien, komt denk ik ook in het boek.

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je een vraag of een leuke opmerking?
Plaats het in het reactieformulier!