20-06-2015

Bouwverslag Herrie in de keuken volledig vernieuwdHet bouwverslag van Herrie in de keuken is volledig vernieuwd. Bekijk en lees het verslag hieronder of hier.
Herrie in de Keuken is een spelzaak van W. Brunselaar-Ropers en is te vinden op de Nederlandse kermis. Het is een oefenspel waarbij je van achter een toonbank vier wegende borden kapot gooit. De spelzaak bestaat uit een container met een uitschuifbare achterkant met decoraties aan de voorkant en zijkanten. Op de bovenkant van de container is nog decoratie bevestigd. De zaak is 7 bij 4 meter. 
 
Bij dit project heb ik gewerkt met:
 • polystyreenplaten van 1 mm en 0.5 mm dik;
 • diverse polystyreenstrips;
 • hout;
 • een zelfgemaakt decoratieblad met behulp van eigen foto's en Photoshop;
 • lijm (secondelijm en Velpon);
 • verf (rood en aluminium);
 • lampjes (LED, 3 mm blauw en één gloeilampje);
 • Preiser poppetjes.
 
 
 
De bouw begint met de container. Hier is al duidelijk de luifel en de loopvloer te zien. Op de achtergrond liggen diverse onderdelen die later in dit bouwverslag aan bod komen.
 
 
 
Op het dak zijn diverse decoraties bevestigd.
 
 
 
Ik controleer altijd of het nog past. Gelukkig sluit alles goed aan en kan ik starten met de bouw van de toonbank.
 
 
 
De toonbank is simpel. Die bestaat uit vier onderdelen. Later tijdens de bouw plak ik hier nog twee kommetjes op.
 
 
 
Op bovenstaande foto is de toonbank gemonteerd en lijkt het al steeds meer op de echte Herrie in de Keuken. Nu is het tijd voor de details. Hierna heb ik twee tafels gemaakt met kleine details zoals dienbladen en kommetjes en borden. Ook kan je hierna zien dat de achterwand erin zit met daarop gegrafeerd de borden die men kapot moet gooien. 
 
 
  
 Het uitschuifgedeelte van de container betrekt bijna de gehele achterkant. De lijnen zijn gegrafeerd met een bot mesje. Die moeten de aluminium platen voorstellen.Met ronde strips van 1 mm doorsneden heb ik bevestigingstangen gemaakt. In het echt houden die de decoratieplaten op hun plek. Bij dit model geeft het gelijk een extra dimensie en lijkt het een stuk echter. Hierna krijgen alle onder een aluminium kleur uit de spuitbus.


Met rode verf breng ik de kleine details tot leven.Deze twee tafels komen later in de container te staan.Het beplakken van de container is gestart. Dit doe ik met Velpon- en secondelijm. Een nauwkeurig klusje. Eenmaal vast is ook echt vast.


 Hier plak ik het imitatiedak op het model... en dat ziet er dan zo uit!Natuurlijk vergeet ik het stophout en de lichtstrips onder de luifel niet.Voor de verlichting heb ik gekozen voor één gloeilampje en twee blauwe LED-lampjes. Dit geeft een mooi licht in het donker.De blauwe LED-lampjes krijgen nog twee weerstandjes zodat ze ik ze op 16 volt kan aansluiten. Een warm en mooi licht in het donker.Met het instaleren van de verlichting en het plaatsen van twee figuren is er een eind gekomen aan de bouw van Herrie in de Keuken.


Wist je dat ik later een bouwpakket van dit model heb gemaakt? Ik heb er drie van gemaakt en is daarmee een zeer exclusieve serie. Ook is er nog een tweede Herrie in de keuken. Het tweede model heeft de eigenaar van de echte Herrie in de keuken in zijn bezit.


Bouwpakket Herrie in de Keuken uit 2012.


En het tweede model van Herrie in de Keuken. Het enige wat verschilt met mijn model is het imitatiedak.

1 opmerking:

 1. Beste ,
  Kan ik zo een model aankopen . Ik ben nml. bezig met het idee deze in het echt te bouwen . michel@parket.be is mijn e mail Groeten

  BeantwoordenVerwijderen

Heb je een vraag of een leuke opmerking?
Plaats het in het reactieformulier!