11-08-2012

JP modelbouw - On tour

PERSBERICHT
Miniatuur kermisattracties van Jeffrey Peerdeman bij Galerie Zwijsen.

Van 11 tot en met 19 augustus exposeert Jeffrey Peerdeman een deel van zijn miniatuur Kermisattracties bij Galerie Zwijsen in de Mosterdsteeg te Hoorn.

Jeffrey Peerdeman (20) bouwt al ruim 10 jaar kermisattracties op schaal. Bij de opbouw van de kermis is hij voortdurend aanwezig om ieder detail van de attracties vast te leggen. Een enkele attractie is gebouwd met een bestaande bouwdoos, maar de meeste zijn opgebouwd uit onderdelen die hij zelf maakt. Daarbij gebruikt hij eigen foto’s en bestaande tekeningen en foto’s op internet, als voorbeeld. Alles wordt nauwkeurig op schaal 1:87 gebouwd. Het Spookhuis (Roller Ghoster) is daarbij één van zijn favorieten. Deze heeft hij dan ook meerdere keren gebouwd.

Bij Galerie Zwijsen zijn een aantal attracties te zien die de afgelopen jaren op de Hoornse kermis hebben gestaan of er dit jaar staan:

*Showtime - H. van Tol.
*Wilma's snoepkraam - firma Wilma Hoorn.

*Bierens gebakkraam - A.J.T Bierens (staat dit jaar ook op de kermis).
*Firefighters - L. Scheffers Boon.

*Booster Maxxx Mega G4 nr. 1 - Hoefnagels - Denies.

Wim Zwijsen biedt kunstenaars met regelmaat de gelegenheid om in zijn Galerie te exposeren. Op dit moment hangt er werk van hem zelf en van Helma van Kleinwee. Tijdens de kermisweek is er ruimte gemaakt voor de kermisattracties van Jeffrey Peerdeman.
Galerie Zwijsen is te vinden in de Mosterdsteeg 8, 1621 HR Hoorn.
Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag van 14:00 tot 18:00 en op afspraak.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een vraag of een leuke opmerking?
Plaats het in het reactieformulier!