17-05-2012

Welkom!

Het eerste bericht op deze weblog voelt niet als een eerste bericht. Deze blog is in deze vorm en op deze plek wel nieuw en wordt een vervolg op de berichten die ik op Themepark.nl plaats. Al vanaf 2004 post ik daar met veel plezier mijn modelbouw verslagen, eerst onder de naam 'spookhuis' en daarna onder de naam 'Jeffrey' . Meniggeen heeft daar mijn creaties kunnen volgen, en heeft de kermisattracties vanuit een plastic polystirol-plaatje zien onstaan.


De kermisattracties bouw ik in schaal HO 1:87, dit is de meest gebruikte modelspoorschaal. Er zijn vele voordelen in het bouwen in die schaal, onderandere de grote hoeveelheid beschikbare modelbouw spullen in de modelbouwwinkel. Bomen, gebouwen en figuren zijn er in overvloed in HO en geven een realistisch beeld als je op ooghoogte naar de attracties kijkt. Ook passen de kermisattracties bij de (kermis) bouwpakketen van Faller.
Als ik een attractie op het oog heb om te bouwen, zoek ik veel beeldmateriaal van de echte kermisattractie. Na vele berekeningen, bouwtekeningen en Photoshopen voor de 'decobladen' start ik met het bouwen van de kermisattractie. De meeste uren gaan in het voorgaande zitten. Van de korte periode van het bouwen maak ik foto's, en plaats ik zoals eerver vermeld op Themepark.nl en vanaf heden ook op deze blog!
Ook heb ik een aantal bouwpakketten gemaakt van een aantal kraampjes.
Op de speciale verkoop website  is het huidige aanbod te zien.


Wat kunt u van deze blog verwachten? Vanaf nu worden er bouwreportages en tips en trucs geplaatst van de kermisattracties die ik nu ga bouwen of gebouwd heb. Zoals de 'Jet Force, 'Bierens gebak' , reuzenrad 'Moviestar', 'Fun Factory', maar ook van nieuwe attracties zoals spookhuis 'Roller Ghoster' en een suikerspinkraam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een vraag of een leuke opmerking?
Plaats het in het reactieformulier!